Butlletí Abril 2011

EDITORIAL

UNA ONA D'ESPERANÇA

Les situacions greus socials en les què ens trobem immersos no han estat casualitats, ja fa massa temps que tots plegats hem col•laborat d’una manera o altra en aquesta disbauxa; uns amb ambicions i egoismes manifestos, d’altres amb el seu silenci encoratjador a les accions dels més desaprensius i encara d’altres que han permès, amb la seva indiferència, que una minoria obtingués els recursos i les condicions per afavorir els seus indesitjables objectius.

Hem d’acceptar doncs que res ha estat casual i que tota acció que no considera el bé comú com determinant i prioritari ha germinat en un fruit que ningú no es pot empassar; la situació al Japó és conseqüència d’una mala política energètica, conseqüència de la imposició americana a la submissió dels vençuts exportant-los una tecnologia de compra obligada que no només no els allibera d’unes plusvàlues de retorn infinit sinó que també els obliga a conviure en condicions de perill constant. Els nord-americans no han muntat centrals nuclears a la seva costa oest pels perills col•laterals de possibles activitats geològiques a la placa tectònica però han obligat a restar amb aquest perill els japonesos.

Això tan sols és un exemple de les milers de situacions en les què tots plegats ens veiem obligats a pagar amb un preu excessiu per quelcom que tampoc no volem. Potser el pitjor ha estat que la majoria no ha estat conscient d’aquesta conxorxa silenciosa dels poderosos per a repartir-se el mercat de sotmesos, passius i callats ciutadans que contribuiran als seus excessos vulguin sí o sí . Però tot plegat està duent-nos a una explosió imparable on cada vegada més els afers capciosos ja no queden ocults sinó que tot es fa evident i transparent als ulls de tota la humanitat.

El fer-se evident allò que s’ha volgut ocultar encara ens fa emprenyar i amb més motius. La possibilitat d’accedir a la informació veritable és un dels drets més inalienables dels ciutadans però alhora els poders fàctics han volgut, i amb èxit, controlar aquest dret perquè els ha permès ocultar tot allò que els ve bé de fer-ho.

Ja no són creïbles tots aquells que han participat en aquestes ocultacions per més que hagin intentat ocultar la seva personal presència en els fets. Ja hem trobat els seus amagatalls i no pararem fins a fer-los fora i mostrar-los a la judicadora mirada de tota la humanitat. Ja no podran ocultar-se!

Una ona de responsabilitat i d’ètica imparable està creixent a tota la terra. Ja en tenim prou de submissions il·lícites! Tota innovació necessita canviar les condicions del joc i ja en tenim prou d’aquest joc! Ens cal però acceptar el risc del canvi. Aquesta inseguretat no es pot eludir, no podrem nedar i guardar la roba alhora, ens cal enfortir-nos i empoderar-nos per acceptar l’esdevenidor sense por ni dubtes. Tota la gent nova que ho és en la seva manera de sentir, pensar i procedir respecte al sistema agonitzant i caduc, haurà de manifestar de manera contundent el seu rebuig a participar i pertànyer a les estratègies del homes grisos. Ara aquesta ona serà imparable!

Jordi Orús

UNA OLA DE ESPERANZA

Las situaciones graves sociales en las que nos encontramos sumergidos no han sido casualidades, ya hace demasiado tiempo que entre todos hemos colaborado de una u otra manera a este desbarajuste; unos con ambiciones y egoísmos manifiestos, otros con su silencio enardeciendo las acciones de los más desaprensivos y aun otros que han permitido, con su indiferencia, que una minoría obtenga los recursos y las condiciones para favorecer sus indeseables objetivos.

Hemos de aceptar entonces que nada ha sido casual y que toda acción que no considera el bien común determinante y prioritario ha germinado en un fruto que nadie puede tragar; la situación en Japón es consecuencia de una mala gestión de política energética consecuencia de la imposición americana en la sumisión de los vencidos exportándoles una tecnología de compra obligada, que no sólo no les libera de una plusvalía de retorno infinito sino que les obliga a convivir en condiciones de peligro constante. Los norteamericanos no han montado centrales nucleares en su costa oeste por los peligros colaterales de las posibles actividades geológicas en la placa tectónica pero han obligado a permanecer con este peligro a los japoneses.

Esto es sólo un ejemplo de las miles de situaciones en las que todos juntos nos vemos obligados a pagar un precio excesivo por aquello que tampoco queremos. Puede que lo peor haya sido que la mayoría no ha sabido conscientemente de este conchabeo silencioso de los poderosos para repartirse el mercado de los sometidos, pasivos y callados ciudadanos que contribuirán en sus excesos quieran o no. Pero todo junto está llevándonos a una explosión imparable donde cada vez más sus actividades ya no quedan ocultas sino que todo se hace evidente y transparente a los ojos de toda la humanidad.

Al hacerse evidente aquello que se ha querido ocultar aun nos cabrea más y por más motivos. La posibilidad de acceder a la información verdadera es uno de los derechos más inalienables de los ciudadanos pero a su vez los poderes fácticos han querido, y con éxito, controlar este derecho porque les ha permitido ocultar todo aquello que les interesa.

Ya no son creíbles todos aquellos que han participado en estas ocultaciones por más que hayan intentado ocultar su personal presencia en los hechos. Ya hemos encontrado sus escondrijos y no pararemos hasta echarlos fuera y mostrarlos a la juzgadora mirada de toda la humanidad. ¡No podrán ocultarse más!

Una ola de responsabilidad y de ética imparable está creciendo en toda la tierra. ¡Ya tenemos más que de sobra de sumisiones ilícitas! ¡Toda innovación necesita cambiar las condiciones del juego y ya dijimos basta de este juego! Nos es preciso sin embargo aceptar el riesgo del cambio. La posible inseguridad no se puede eludir, no podremos nadar y guardar la ropa al mismo tiempo, nos es preciso fortalecernos y empoderarnos para aceptar el devenir sin miedos ni dudas. Toda la gente nueva que lo es por su manera de sentir, pensar y proceder respecto al sistema agonizante y caduco, deberá manifestar de manera contundente su repudio a participar y pertenecer a las estrategias de los hombres grises. ¡Ahora esta ola será imparable!

Jordi Orús

NOTÍCIES

Reflexions entorn a l'energia nuclear .......
Reflexiones entorno a la energía nuclear ......

Desastre nuclear a Japó: I ara què?

Desastre nuclear en Japón: ¿Y ahora qué?

L'energia nuclear davant Fukushima

La energía nuclear ante Fukushima

Més informació sobre aquest tema / Más información sobre este tema en: www.energiasostenible.org

XIII Fòrum de l'Energia Sostenible i XXV Conferència Catalana per un futur sense nuclears i energèticament sostenible, a Barcelona el 13 d'abril de 2011

Cartell i Tríptic informatiu

XIII Fórum de la Energía Sostenible y XXV Conferencia Catalana por un futuro sin nucleares y energéticamente sostenible, en Barcelona el 13 de abril de 2011

Cartel y Tríptico informativo


LA REVOLTA SILENCIADA D'ISLÀNDIA

Entrevista a Iolanda Fresnillo, de l'Observatori del Deute en la Globalització, realitzada el 16-03-2011 al programa Punt org de Ràdio Estel, sobre la revolta islandesa iniciada el 2008 arrel de la crisi financera i que el continent europeu va silenciar.

LA REVUELTA SILENCIADA DE ISLANDIA

Entrevista a Iolanda Fresnillo, del Observatorio de la Deuda en la Globalización, realizada el 16-03-2011 en el programa Punt org de Radio Estel, sobre la revuelta islandesa iniciada en el 2008 a raíz de la crisis financiera y que el continente europeo silenció.







Per a més informació sobre aquest tema consultar els següents enllaços:
Para más información sobre este tema consultar los siguientes enlaces:

Los cables de Wikileaks han sido un catalizador de revueltas

Islandia: La revolución silenciada

Revolución en Islandia


NOCKIN, EL BUSCADOR SOCIAL DE SERVEIS
ENTRE PERSONES PROMOU UN CONCURS
PER A PROJECTES DE NEGOCI AMB ÀNIMA SOCIAL

Nockin el buscador social que permet als seus usuaris buscar i oferir serveis en la seva àrea, promou un concurs social dirigit als usuaris que tenen ganes d'emprendre un projecte de negoci amb ànima social en un entorn local o de barri.

El concurs està dotat amb un premi de 6000 € en metàl.lic per ajudar al guanyador a materialitzar el seu projecte.

Les candidatures per aquesta primera convocatòria es poden presentar fins el proper 15 de maig.

NOCKIN EL BUSCADOR SOCIAL DE SERVICIOS
ENTRE PERSONAS PROMUEVE UN CONCURSO
PARA PROYECTOS DE NEGOCIO CON ALMA SOCIAL

Nockin el buscador social que permite a sus usuarios buscar y ofrecer servicios en su área, promueve un concurso social dirigido a los usuarios con ganas de emprender un proyecto de negocio con alma social en un entorno local o de barrio.

El concurso está dotado con un premio de 6000 € en metálico para ayudar al ganador a materializar su proyecto.

Las candidaturas para esta primera convocatoria pueden presentarse hasta el próximo 15 de mayo.

Más información en http://nockin.com/info/concurso


AMOVENS: PLATAFORMA GRATUÏTA PER COMPARTIR COTXE

Amovens facilita l'ús del cotxe compartit entre persones que fan trajectes similars. Et registres gratuïtament i publiques els teus recorreguts de curta o llarga distància o bé busques trajectes similars en el buscador de viatges.

Amovens ofereix també serveis per compartir cotxe per arribar a esdeveniments o festivals. A més a més proporciona programes de cotxe compartit a universitats, empreses i administracions que volen posar en marxa aquest servei dins de la seva organització.

http://www.amovens.com/    

AMOVENS: PLATAFORMA GRATUITA PARA COMPARTIR COCHE

Amovens facilita el uso del coche compartido entre personas que efectúan recorridos similares. Te registras gratuitamente y publicas tus recorridos de corta o larga distancia o bien buscas trayectos similares en el buscador de viajes.

Amovens ofrece también servicios para compartir coche para llegar a eventos y festivales. Además proporciona programas de coche compartido en universidades, empresas y administraciones que desean poner en marcha este servicio dentro de su organización.

http://www.amovens.com   


PRESCINDIR DE LES BOSSES D'UN SOL ÚS ÉS URGENT

Es necessiten 12 milions de barrils de petroli per produir els 100 bilions de bosses que es consumeixen anualment a Espanya. A més, la seva vida útil és de 20 minuts i només un 10% de les bosses de plàstic són reciclades, mentre la resta acaben en abocadors i incineradores, desaprofitant recursos naturals i contaminant atmosfera, sòl i aigua. Llegir més ...

Notícia publicada a Ecoticias.com, 10-03-2011

PRESCINDIR DE LAS BOLSAS DE UN SOLO USO
ES URGENTE

Se necesitan 12 millones de barriles de petróleo para producir los 100 billones de bolsas que se consumen anualmente en España. Además, su vida útil es de 20 minutos y solo un 10% de las bolsas de plástico son recicladas, mientras el resto acaban en vertederos e incineradoras, desperdiciando recursos naturales y contaminando atmósfera, suelo y agua. Leer más ...

Noticia publicada en Ecoticias.com, 10-03-2011


CAMPANYES

NUCLEARS: QUE ZAPATERO PRENGUI NOTA
DE LA CRISI AL JAPÓ

Davant l'alerta nuclear al Japó, el que Greenpeace vol expressar primer de tot és la seva més profunda solidaritat amb les víctimes d'aquesta crisi i també vol manifestar que aquest aconteixement catastròfic ha de marcar la fi de l'energia nuclear, no només al Japó sinó també a Espanya.

Escriu al President Zapatero perquè reaccioni davant la perillositat i vulnerabilitat d'aquesta energia bruta i presenti un pla de tancament de les centrals nuclears a Espanya, tal com ha promès en reiterades ocasions.

NUCLEARES: QUE ZAPATERO TOME NOTA
DE LA CRISIS EN JAPÓN

Ante la alerta nuclear en Japón, lo primero que Greenpeace quiere expresar es su más profunda solidaridad con las víctimas de esta crisis y también quiere manifestar que este evento catastrófico debe marcar el fin de la energía nuclear, no sólo en Japón sino en España también.

Escribe al Presidente Zapatero para que reaccione a la peligrosidad y vulnerabilidad de esta energía sucia y presente un plan de cierre de las centrales nucleares en España, así como prometió reiteradas veces.


JA NO QUEDA TEMPS NI EXCUSES:
SANTUARI BALEAR

El Govern espanyol té l'oportunitat de prendre la iniciativa i donar exemple mitjançant la creació d'una reserva marina per a la tonyina vermella a les Illes Balears. Les aigües al sud d'aquestes illes són un dels llocs clau per a la reproducció d'aquesta espècie, per la qual cosa és el lloc ideal per a protegir i ajudar a conservar-la. No només Greenpeace sinó també el govern balear, amb el recolzament de la ciutadania i dels pescadors, estan pressionant per a la creació del Santuari Balear.

El Ministeri de Medi Ambient fins ara li ha dit a Greenpeace que no protegiria el sud de les Illes Balears fins que ICCAT no li ho demanés, però ara ja hi ha un mapa definit per aquest organisme i un compromís de protecció. A què espera per a protegir-lo?

Escriu a la ministra de Medi Ambient i a la Secretaria General de Mar perquè protegeixi la tonyina vermella i es comprometi a crear el Santuari Balear.

YA NO QUEDA TIEMPO NI EXCUSAS:
SANTUARIO BALEAR

El Gobierno español tiene la oportunidad de tomar la iniciativa y dar ejemplo mediante la creación de una reserva marina para el atún rojo en las Islas Baleares. Las aguas al sur de estas islas son uno de los sitios clave para la reproducción de esta especie, por lo que es el lugar ideal para proteger y ayudar a conservarla. No sólo Greenpeace sino también el gobierno de Baleares, con el apoyo la ciudadanía y los pescadores, están presionando para la creación del Santuario Balear.

El Ministerio de Medio Ambiente, hasta ahora le ha dicho a Greenpeace que no protegería el sur de las Islas Baleares hasta que ICCAT no se lo pidiese, sin embargo ahora ya hay un mapa definido por este organismo y un compromiso de protección, ¿a qué espera para protegerlo?

Escribe a la Ministra de Medio Ambiente y a la Secretaria General de Mar, que proteja el atún rojo y se comprometa a crear el Santuario Balear.


CAMPANYA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES
PER ACONSEGUIR LA CONGELACIÓ
DE LES TARIFES DE LA LLUM

https://www.ocu.org/aspx/ocu.calculators/subidaluz/

CAMPAÑA DE RECOGIDA DE FIRMAS
PARA CONSEGUIR LA CONGELACIÓN
DE LAS TARIFAS DE LA LUZ

https://www.ocu.org/aspx/ocu.calculators/subidaluz/


UN REGAL

HOMENATGE A CATALUNYA II

Homenatge a Catalunya II és un documental, una investigació, una història de històries sobre la construcció d'una economia sostenible, solidària i descentralitzada. Teixint xarxes que superen la individualització i la divisió jeràrquica del treball.

El documental és part d'una investigació acadèmica de l'IN3, l'Institut de Recerca de la Universitat Oberta de Catalunya, que pretén explorar noves cultures econòmiques, noves formes de viure i d'entendre l'economia.

HOMENAJE A CATALUNYA II

Homenaje a Catalunya II es un documental, una investigación, una historia de historias sobre la construcción de una economía sostenible, solidaria y descentralizada. Tejiendo redes que superan la individualización y la división jerárquica del trabajo.

El documental es parte de una investigación académica del IN3, el Instituto de Investigación de la Universidad Abierta de Catalunya, que pretende explorar nuevas culturas económicas, nuevas formas de vivir y de entender la economía. 





CANVIAR EL CERVELL PER CANVIAR EL MÓN
CAMBIAR EL CEREBRO PARA CAMBIAR EL MUNDO


No hay comentarios:

Publicar un comentario